0.75 l X 6 kom u paketu
Vinski miris s diskretnom i neupadljivom voćnom notom, lagan i svjež.
Radgonski biser je zelenkaste boje sa žutom nijansom. Mirno iskrenje i blago postojana pjena odraz su kratke prirodne fermentacije. Vinski miris s diskretnom i neupadljivom voćnom notom, lagan i svjež. Osvježavajuće vino s malim udjelom CO2 i naglašenom pitkošću. Biser je za trenutnu konzumaciju i nije pogodno za odležavanje.i i prijateljima. Čisti hedonizam harmonija slatkoće i gorčine. Zbog svojih aperitivnih i probavnih svojstava Fructal Pelinkovec preporuča se prije ili poslije jela.
Različit geološki sastav tla, zasnovan uglavnom na pješčenjaku i glini, što utječe na razvoj aroma i karaktera.
Vinogradi su smješteni na spoju predalpske i panonske klime gdje su tipične vlažne i hladne zime te suha i vruća ljeta.
Sva proizvodnja odvija se prema smjernicama ekološki prihvatljive proizvodnje. Grožđe se bere ručno.
Osnovno vino je cuvee. Prerada vina provedena je primarnom fermentacijom u kontroliranoj atmosferi - charmat metoda - sekundarnom fermentacijom u tankovima pod niskim tlakom uz dodatak sojeva kvasca Bayanus. Nakon sekundarne fermentacije, pjenušavo vino sazrijevalo je na kvascu 30 dana.
Temperatura posluživanja: 6-8 °C
Sommelier preporučuje: aperitiv, jednostavna predjela, kokteli.
Osnovno vino | cuvee |
Metoda | charmat |
Svebnost alkohola | 10,5-11,5% vol. |
Šećer | 28-32 g/l |
Vinogradsko područje: | Štajerska Slovenija |
Upozorenje
Zabranjeno konzumiranje i točenje alkohola osobama mlađim od 18 godina.