0.75 l X 6 kom u paketu
Živahna Srebrna radgonska penina extra dry - suho izuzetno je pitka.
Živahna Srebrna radgonska penina extra dry - suho izuzetno je pitka. Zahvaljujući tome ide na voćne naglaske, a njezin mladenački izgled također odražava nježnu nijansu finog zlata.
Različit geološki sastav tla, zasnovan uglavnom na pješčenjaku i glini, što utječe na razvoj aroma i karaktera.
Vinogradi su smješteni na spoju predalpske i panonske klime gdje su tipične vlažne i hladne zime te suha i vruća ljeta.
Sva proizvodnja odvija se prema smjernicama ekološki prihvatljive proizvodnje. Grožđe se bere ručno.
Osnovno vino je cuvee sort chardonnay, laški rizling i furmint. Prerada vina provedena je primarnom fermentacijom u kontroliranoj atmosferi na niskim temperaturama. Pjenušac se proizvodi u cisternama - charmat metoda sekundarnom fermentacijom u tankovima pod visokim tlakom uz dodatak sojeva kvasca sev. Bayanus. Nakon sekundarne fermentacije, pjenušavo vino sazrijevalo je na kvascu 3-6 mjeseci.
Temperatura posluživanja: 6-8 °C
Enolog preporučuje: aperitiv, tjestenine, perad.
Osnovno vino | chardonnay, laški rizling, šipon |
Metoda | charmat |
Svebnost alkohola | 11-12,5% vol. |
Šećer | 12-16 g/l |
Vinogradsko područje: | Štajerska Slovenija |
Upozorenje
Zabranjeno konzumiranje i točenje alkohola osobama mlađim od 18 godina.