0.75 l X 6 kom u paketu
Srebrna radgonska penina polusuha odlikuje se nježnom zlatno žutom bojom.
Srebrna radgonska penina polusuha odlikuje se nježnom zlatno žutom bojom. Mnogi mjehurići rezultat su višemjesečnog pjenušavog vina koje leži na kvascu nakon sekundarne fermentacije. U mirisu i okusu osjećamo ugodne voćne note.
Različit geološki sastav tla, zasnovan uglavnom na pješčenjaku i glini, što utječe na razvoj aroma i karaktera.
Vinogradi su smješteni na spoju predalpske i panonske klime gdje su tipične vlažne i hladne zime te suha i vruća ljeta.
Sva proizvodnja odvija se prema smjernicama ekološki prihvatljive proizvodnje. Grožđe se bere ručno.
Osnovno vino je cuvee sort chardonnay, laški rizling i sauvignon. Prerada vina provedena je primarnom fermentacijom u kontroliranoj atmosferi na niskim temperaturama. Pjenušac se proizvodi u cisternama - charmat metoda sekundarnom fermentacijom u tankovima pod visokim tlakom uz dodatak sojeva kvasca sev. Bayanus. Nakon sekundarne fermentacije, pjenušavo vino sazrijevalo je na kvascu 4-6 mjeseci.
Temperatura posluživanja: 6-8 °C
Enolog preporučuje: hladna predjela, tjesteninu od sira, piletinu, složene salate, deserte, voće.
Osnovno vino | chardonnay, laški rizling, sauvignon |
Metoda | charmat |
Svebnost alkohola | 11,0-12,0% vol. |
Šećer | 25-32 g/l |
Vinogradsko područje: | Štajerska Slovenija |
Upozorenje
Zabranjeno konzumiranje i točenje alkohola osobama mlađim od 18 godina.