0.75 l X 6 kom u paketu
Kao polusuha, najslađa je od tri sestre, zbog čega drži reputaciju pjenušca za ženska srca.
Kao polusuha, najslađa je od tri sestre, zbog čega drži reputaciju pjenušca za ženska srca. Zlatnožute nijanse pozivaju vas da otkrijete tajnu nježnog cvjetnog buketa, a puni voćni okus popraćen aromom badema i kore kruha dočarava čaroban trenutak. Sitni mjehurići ne blijede, a okus zadovoljava i najzahtjevnije.
Različit geološki sastav tla, zasnovan uglavnom na pješčenjaku i glini, što utječe na razvoj aroma i karaktera.
Vinogradi su smješteni na spoju predalpske i panonske klime gdje su tipične vlažne i hladne zime te suha i vruća ljeta.
Sva proizvodnja odvija se prema smjernicama ekološki prihvatljive proizvodnje. Grožđe se bere ručno.
Osnovno vino je prvi sok od grožđa sorte Chardonnay. Prerada vina vrši se primarnom fermentacijom u kontroliranoj atmosferi popraćenoj niskim temperaturama. Ovo pjenušavo vino proizvodi se klasičnom ili tradicionalnom metodom sa sekundarnom fermentacijom u bocama, dodajući kvasac sev. Bayanus. Nakon sekundarne fermentacije pjenušavo vino sazrijeva na kvascu 36 mjeseci.
Temperatura posluživanja: 6-8 °C
Enolog preporučuje: aperitiv, jela od mesa, jela od ribe, sezonsko povrće gratinirano.
Osnovno vino | crni pinot (100 %) |
Metoda | klasična |
Svebnost alkohola | 11,5-12,5% vol. |
Šećer | 8-10 g/l |
Vinogradsko područje: | Štajerska Slovenija |
Upozorenje
Zabranjeno konzumiranje i točenje alkohola osobama mlađim od 18 godina.