0.75 l X 6 kom u paketu
To je pjenušavo vino koje zadovoljava zahtjevan ukus.
To je pjenušavo vino koje zadovoljava zahtjevan ukus. Brojni sitni mjehurići rezultat su sekundarne fermentacije u boci i 24 mjeseca sazrijevanja pjenušca na kvascu. Njena sastavljena aromatika iznenađuje s daškom pikantnog okusa. To je uzbudljiv prestiž za mlade i mlade u srcu.
Različit geološki sastav tla, zasnovan uglavnom na pješčenjaku i glini, što utječe na razvoj aroma i karaktera.
Vinogradi su smješteni na spoju predalpske i panonske klime gdje su tipične vlažne i hladne zime te suha i vruća ljeta.
Sva proizvodnja odvija se prema smjernicama ekološki prihvatljive proizvodnje. Grožđe se bere ručno.
Osnovno vino je prvi sok od grožđa sorte Chardonnay. Prerada vina vrši se primarnom fermentacijom u kontroliranoj atmosferi popraćenoj niskim temperaturama. Ovo pjenušavo vino proizvodi se klasičnom ili tradicionalnom metodom sa sekundarnom fermentacijom u bocama, dodajući kvasac sev. Bayanus. Nakon sekundarne fermentacije pjenušavo vino sazrijeva na kvascu 24 mjeseca.
Temperatura posluživanja: 6-8 °C
Enolog preporučuje: aperitiv, jela od mesa, jela od ribe, sezonsko povrće gratinirano.
Osnovno vino | crni pinot (100 %) |
Metoda | klasična |
Svebnost alkohola | 11,5-12,5% vol. |
Šećer | 8-10 g/l |
Vinogradsko područje: | Štajerska Slovenija |
Upozorenje
Zabranjeno konzumiranje i točenje alkohola osobama mlađim od 18 godina.